Visie en werkwijze

Visie en werkwijze
Meer dan de helft van de mensen in Nederland heeft overgewicht. Wij lijden massaal aan welvaartziekten als kanker, hart- en vaatziekten, diabetes en reuma. Maar ook chronische vermoeidheid, depressies, allergieën, migraine en allerlei niet te verklaren ziekten.

  1. Accepteer jij dat of wil je er iets aan doen? 
  2. Wil jij een patroon doorbreken? 
  3. Kan jij een patroon doorbreken? 
  4. Hoe kan ik kiezen?
  5. Wat kies jij?

Voeding
Ik ben voor een vast patroon gezond en gevarieerde voeding. Ik geloof niet in (crash)diëten, afslankprogramma’s, poeders of pillen. Wees elke dag bewust wat je eet. 

Beweging
Naast de goede brandstof (voeding) is belangrijk om minimaal een half uur per dag te bewegen. Kijk vooral wat jij leuk vindt om te doen. Alleen dan werkt het. Als je gaat sporten, doe dat op vaste dagen in de week. Na een aantal weken is het een patroon geworden en dan maakt het deel uit van je leven.

Mindset
Alles begint met een gedachten. Is je doel bijvoorbeeld 10 kilo afvallen? Hoe ga je dat doen? Het gaat niet vanzelf, dus zul je in actie moeten komen. Wat heb je er voor over om 10 kilo af te vallen?

Ontspanning
Naast inspanning om te gaan bewegen is er ook ontspanning, maar past het beste bij jou? Zoek je de stilte op in jezelf? Dan hoef je niet altijd naar een berg te rijden. Er zijn ook nog mogelijkheden om bijvoorbeeld naar een sauna te gaan, aan yoga te doen of een weekendje naar Schiermonnikoog te gaan. De innerlijke rust vinden bij jezelf is wel een dingetje, maar alles is te (aan) te leren.

Slaap
Voldoende rust nemen en goed slapen zorgen voor een goede gesteldheid. Als je ziek bent is het wel mogelijk om je bed in te duiken, dus waarom niet toegeven als je moe bent. Je hoeft een programma op televisie niet meer af te kijken. Terugkijken kan ook morgen. Ga nooit met je mobiel naar bed. Daar word je onrustig van. Welterusten.

Kwaliteit van leven
Geluk, Gezondheid, Liefde of succes. Welk aspect vind jij het belangrijkste? Stel de juiste vragen aan jezelf. Alleen als je goede vragen aan jezelf stelt, krijg je ook juiste antwoorden.

Positief denken
Het glas is half vol of het glas is half leeg? Als het half leeg is, giet de inhoud dan in een kleiner glas en houd op met klagen. Probeer zoveel mogelijk positieve mensen om je heen te verzamelen waar je energie van krijgt. Doe zoveel mogelijk dingen waar je blij van wordt. Leef je mooiste leven.