Zoon na 35 jaar herenigd met moeder - spoorloos

Op zaterdag 29 juni 2019 ga ik na 35 jaar weer mijn moeder ontmoeten. Wij zijn elkaar jaren geleden kwijtgeraakt, nadat mijn moeder niet meer voor mij kon zorgen. In de pubertijd vluchtte ik naar mijn vader.

Drank maakt alles kapot
Na de scheiding van mijn ouders raakte mijn moeder aan de drank en kwam er niet meer vanaf. In die periode werd ik steeds onrustiger, want ik zocht regelmaat en vond dat niet bij mijn moeder. Ik stapte over naar mijn vader en verbrak de relatie met mijn moeder.

Hereniging kind en moeder
Waarom na zoveel jaar een hereniging? Tijdens een 
Sandra Slym Paarden Coaching dag werd ik in een situatie heel emotioneel. Er bleek een link te bestaan tussen de gebeurtenis op dat moment en mijn moeder. Een week na de sessie pakte ik de telefoon. Het gekke was dat ik haar stem niet herkende. Met de vrolijke stem aan de andere kant van de lijn hebben we aanstaande zaterdag afgesproken bij een restaurant in Loosdrecht.

De ontmoeting
Ik had met de vrouw, waar ik ooit bij uit haar buik kwam, op het vliegveld Hilversum afgesproken. Ik kwam in de cabrio aanrijden en zag haar een rondje rijden op haar fiets over de parkeerplaats. Ze zette haar fiets op slot, terwijl ik de auto in een parkeervak reed. Hoe zouden we elkaar begroeten? Het schoot steeds door mijn hoofd.

Ik liep op haar af, terwijl ze nog wat aan haar fiets rommelde. We keken elkaar aan. Was dan nu het moment om haar vast te pakken? Vaak gezien in het programma Spoorloos, wij ons gebeurde het niet. We gaven iets van een hand en legde een arm op elkaars de schouder, maar meer zat er niet in.

Het restaurant waar ik dacht iets te kunnen gaan drinken was gesloten. En dus vroeg ik haar om in te stappen en naar een ander restaurant te rijden. Zat mijn moeder ineens naast me alsof het de normaalste zaak van de wereld was. Ik vond het niet eens gek. Iets verder dan het vliegveld parkeerde ik bij een ander restaurant. “Mooie auto heb je”, zegt ze tegen mij.

Op het zonnige terras onder de hoge bomen keek ik haar aan, en ik herkende haar niet meer... Maar het belangrijkste was om haar te ontmoeten. Om te kunnen zeggen hoe de breuk is ontstaan en dat ik niet meer boos op haar wil zijn, want dat ben ik al meer dan 30 jaar.

Het is opvallend dat zij nog steeds niet herkend dat het toen een probleem was. Dat ik niet weg ben gegaan om wat zij dacht, maar omdat er een drankprobleem was wat zij niet kon oplossen.

Het drankorgel van toen (beeldvorming) is nu een goed verzorgende vrouw die liefdevol voor haar dementerende man zorgt.

Tot slot: Ik ben uit de buik van mijn moeder geboren. De bron van het leven. Echter na 35 jaar is de bron uitgedroogd. Vandaag heb ik daar wat water aan toegevoegd. Of de bron weer vruchtbaar wordt… Bekijk onze ontmoeting op Insta.

Gerelateerde berichten:
11-12-2014:
 Mijn moeder is verslaafd