Weer winterblues – is er wat aan te doen?

Hoe is het toch mogelijk dat ik weer in die winterdip terecht ben gekomen? Had ik de winterblues kunnen voorkomen?

Als de zomer voorbij is begint de herfst en daarmee ook mijn winterdip, maar wat is een winterdepressie eigenlijk?

Elk jaar als de blaadjes vallen en de donkere dagen voor kerst eraan komen voel ik mij down. Bij tijd en wijle is er dan ook geen land met mij te bezeilen.

In mijn hoofd kleur ik de wolken donkerder en donkerder. Het liefst duik ik in mijn hol en kom er in het voorjaar weer uit.

Dit jaar accepteer ik niet meer de gedachte om elk jaar in die dip terecht te komen, omdat ik geloof dat je kunt kiezen wat je wilt laten overheersen. Wat heb ik nodig om het licht weer te zien?

Ik ben gaan sporten, ik ben tussen de middag gaan wandelen, ben beter om mijn voeding gaan letten, af en toe heb ik een zonnebankje genomen…

Maar het allerbelangrijkste is: Gaan accepteren dat er af en toe een buitje langs kan komen. Iedereen heeft het wel eens…ik ben er met anderen over gaan praten (lees: uit de taboe halen).

Een andere tip om over je winterdip is het luisteren naar muziek waar je blij van wordt. Muziek brengt je in de stemming. Voor mij is dat lekker meeblèren op feest- en kroegmuziek.

Ik lees geen nieuws meer en ben niet meer actief op Facebook. Dat scheelt zoveel negativiteit, dat geeft weer nieuwe ruimte in je hoofd. Ruim je kledingkast op en gooi weg wat je nooit meer draagt.

Tenslotte: Leef je mooiste leven, en hou eens wat meer van jezelf, je bent het toch waard.