RTL 4 komt eindelijk met Push The Red Button

RTL 4 lanceert eindelijk een nieuwe verborgen camerashow op de zaterdagavond, genaamd Push The Red Button. In dit programma draait alles om de rode knop.

[Foto: Figuratie wacht op het volgende moment bij Push The Red Button pilot opnames in Naarden 29-06-2013 - Gilbert Vogt]

Al bijna twee jaar geleden mijn dochter en ik mee met een pilot voor dit programma. Heel lang heb ik gedacht dat het toch niet zou komen. Maar gelukkig, nu komt het programma dan toch eindelijk op de buis.

Op diverse plekken in Nederland zijn palen geplaatst met een rode knop erop. Passanten worden verleid op de knop te drukken door pijlen met teksten als ‘Druk om je leven op zijn kop te zetten’, ‘Druk als je haast hebt’ of ‘Druk voor mooi weer’. Wie drukt krijgt daadwerkelijk wat de pijl beloofd heeft, zij het met een verrassende twist.

Reactie uitlokken
Volgens RTL 4 draait het in Push The Red Button vooral om het uitlokken van reacties: "Je ziet ze denken: Wat zou er gaan gebeuren als ik de knop indruk? En als ze dan daadwerkelijk durven drukken, dan levert dat in alle gevallen een hilarische situatie op. Voor hen achteraf gezien dan".

Push The Red Button is de komende twee weken te zien op zaterdagavond om 20.00 uur. Daarmee gaat het indirect de concurrentie aan met Frans Bauer en Bananasplit het iets bekendere candid cameraprogramma dat ook behoorlijk succesvol is.

Gerelateerde berichten
29-06-2013: Pilot opname Push The Red Button in Naarden