Over Gilbert

Over Gilbert

Het zal tijdens mijn middelbare schoolperiode zijn geweest toen ik als bijbaan voedingsassistent was op de kraamafdeling en voor het eerst in aanraking kwam met voeding en gezondheid.

Hoewel ik mij toen niet bewust was zag ik al wel dat voeding iets met een baby’tje doet. Met goede voeding maak je een goede start. Je hebt meer kans om groot en sterk te worden.

Rond de middelbare leeftijd stond ik onder de douche en kon door mijn dikke buik mijn tenen niet meer zien. Ik keek in de spiegel en zag ook een dikke onderkin. Ik was niet echt gelukkig met mezelf meer.

In eerste instantie dacht ik met sporten mijn Bourgondisch leven te kunnen compenseren. Na een meting bleek dat ik te veel vet om mijn organen had zitten. Ik heb mezelf hiermee jarenlang voor de gek gehouden. Ik viel nauwelijks iets af.

De start van Gezond met Gilbert

Ik heb echt zitten wikken en wegen hoe het opgelost kon worden. Ik wilde iets veranderen, maar wat dan precies? En ineens wist ik het, de knop ging om, bewust gaan eten. Gezonde keuzes maken.

Ik ben me gaan verdiepen. Ik las boeken, volgde opleidingen en ben patronen gaan zien die ik wilde veranderen. Ik ben bewegen en voeding gaan combineren.

Door op suikers te gaan letten viel ik 20 kilo af. Ik dacht, is het zo makkelijk? Het draait om bewust eten en drinken.

Waarom besteden we eigenlijk zoveel tijd om beter te worden? Want dan kan het blijkbaar wel? Waarom besteden we zo weinig tijd om te voorkomen dat we ziek worden?

Alleen als sprake is van een verlangen of noodzaak, zijn we bereid om te veranderen. Ik had te veel vet om mijn organen. Het werd noodzaak om er echt iets mee te gaan doen.

Gezond gaan eten, en niet meer dan nodig is. Verpakkingen lezen, geen alcohol meer drinken. Goed slapen. Wandelen in de frisse lucht. Mijn verlangen om gezond te blijven groeit met de dag.

We willen toch allemaal geluk hebben in ons leven? We willen toch allemaal gezond oud worden? Het is toch niet zo gek om je dan bewust te worden wat voor leefstijl je er op na houdt? Ben ik wel goed bezig?

Ik heb er voor gekozen om heel mijn leven te blijven opletten wat ik eet en of ik voldoende beweeg. Ik wil zoveel mogelijk in mijn leven achter het stuur zitten. Daar voel ik mij prettig bij.

Waar voel jij je prettig bij?