Operatie aan het voorhoofdsholte

Review Van Linschoten Specialisten Hilversum - Zes jaar ben ik aan mijn kaakholteontsteking geopereerd. Dat was geen pretje, daar heb ik zelfs weken last van gehad. Nu dient zich een nieuw probleem, en dus hup, naar de arts.

Wat is er nu aan de hand?
Ik heb een drukkende pijn aan de rechterkant boven mijn oog.

Wanneer is het begonnen?
Een jaar geleden, maar doordat de pijn ook weer regelmatig verdween ben ik pas in januari naar de dokter gegaan, die mij doorverwees naar de Van Linschoten Specialisten in Hilversum. Gelukkig kon ik weer door mijn favoriete arts Drs Duyndam worden geholpen. Bij hem ben ik zes jaar geleden ook geweest.

Wat was de diagnose?
Op de foto kon je heel goed zien dat één kant ontstoken was. Het is een smalle ruimte van de neus naar de holte die aan het begin is dichtgegaan. De holte is hol van binnen en voorzien van een slijmlaag met haartjes. Als het slijm niet meer via de neus weg kan gaan, staat het stil en gaat het ontsteken.

Wat kunnen ze er aan doen?
Mij onder narcose brengen en via de neus opereren. Een ingreep van ongeveer een half uur.

Wat is het gevoel na de operatie?
De hele week suf, maar geen pijn aan de ingreep. Wel is het hoofd nog steeds gevoelig, maar de druk is weg.

Advies
Een week thuis blijven. Dat heb ik niet gedaan. Echter was mijn concentratie een stuk minder dan normaal en ik zat niet lekker in mijn vel. Ik doe aan kickboxen en dat is de eerste twee weken na de operatie af te raden. Maar fietsen, hardlopen en roeien was prima te doen. Je moet niet iets gaan doen waardoor er druk op je hoofd komt, want als het gaat bloeden is het mis. Gelukkig niet in de problemen gekomen. Een beduidend lichtere operatie dan zes jaar geleden. Had de aardige arts al tegen mij gezegd. 

Nog terugkomen?
Over 2 maanden opnieuw een foto laten maken en een gesprek met de arts. En meteen even horen of hij een leuke vakantie heeft gehad. 

De pijn verdwijnt niet altijd meteen. In mijn geval ben ik na weken toch weer naar de arts geweest. Op de foto zag alles er perfect uit. De operatie was 100% geslaagd. Alleen de hoofdpijn was nog aanwezig. Een verklaring zou kunnen zijn dat de zenuwen nog steeds prikkelden naar de hersenen, ondanks het feit dat er geen ontsteking meer aanwezig is. Volgens de arts verdwijnt de pijn na een half jaar, anders moet ik terugkomen. Het lijkt in de verte op jeuk in je tenen, terwijl de voet is afgezet. En inderdaad, vier maanden na de operatie, is de pijn helemaal verdwenen. Gelukkig hoef ik niet meer terug naar de arts.

Gerelateerde berichten
29-07-2011: Kaakholteonsteking blogverslag 2011
10-08-2017: Bij Van Linschoten is de klant geen nummer