Lush is een winkel die boeit

Misschien klinkt het een beetje raar voor een man, maar ik val op de winkels van Lush. Als ik in een stad ben waar een Lush winkel zit, dan moet ik naar binnen. De geur in de winkel roept meteen een ontspannen sfeer in mij op, maar ook een gevoel van geborgenheid.

Het is een winkel die bestaat een enorme keus aan handgemaakte zeepjes in allerlei kleuren. Ik voel me net als een kind in een snoepwinkel. Er is een sfeer gecreëerd die je bij geen enkel andere winkel tegenkomt. Het internet winkelen, zal deze beleving nooit kunnen overnemen. Je gaat hooguit online om iets te bestellen. Het prettige gevoel in de winkel heeft zo’n ongelooflijke meerwaarde, iets wat bij zoveel andere winkels niet (meer) hebt.

De heerlijke geur van de natuurlijke producten (allemaal handgemaakt) sinasappels, jasmijn, druiven, kaneel en rozen is fantastisch. Het bedrijf kan de producten ook door machines laten produceren, maar het heeft bewust gekozen om het door mensenhanden te laten maken.

Behalve de zeepjes kan je ook conditioneer, douchegeld, parfums, balbruis zepen en maskers krijgen. Allemaal op natuurlijke basis (worden niet op dieren getest) en met de handgemaakt. De producten worden uitstekend in de winkels gepresenteerd. Bovendien worden ze ook nog eens op een bijzondere manier ingepakt, zodat je ‘echt’ iets moois hebt om aan een ander kan geven. Je kan het natuurlijk ook top laten inpakken en aan jezelf geven.

Lush heeft 700 vestigingen in 43 landen. De winkels zijn zitten in: Den Haag, Haarlem Utrecht, Rotterdam en Amsterdam. 

 

De foto’s heb gemaakt bij Lush in Brussel 2011.