Kerstconcert Carel Kraayenhof en Lavinia Meijer

Ladies In Art organiseerde op 22 december een jaarlijks terugkerende ultieme Kerstbeleving! Dit jaar presenteerde zij het prachtige kerstconcert van Carel Kraayenhof en Lavinia Meijer in de Grote Kerk Naarden te Naarden Vesting.

De Grote Kerk zat helemaal vol. Aan weerskanten van het publiek stonden boxen opgesteld. In de kerk klonk het geluid goed. Carel Kraayenhof en Lavina Meijer vulden elkaar goed aan op hun instrumenten, al overheerste het bandoneon wel meer dan de harp. We hoorden tal van tango’s over de hele wereld voorbij komen. Het was een kerstconcert, maar veel nummers gingen ergens anders over.


In de Grote Kerk was ook aan de inwendige mens gedacht. Zo kon je een glaasje fris of een Glühwein drinken, en er lag op tafeltjes koek en bonbons. Tijdens de pauze signeerde Kraayenhof zijn cd’s, en na afloop deed Meijer hetzelfde. Het kerstconcert gaf de mensen een positieve kracht zodat ze de dagelijkse dingen even konden vergeten.

Lavinia Meijer zag ik voor het eerst bij een uitzending van de TV-Show in januari 2013.  Zij kreeg toen in de uitzending van Ivo Niehe een prijs uitgereikt. Er werden twee uitzendingen op een avond opgenomen. De twee gasten waren Anita Witzier en Robert ten Brink.