Ik heb geen alcoholverslaving, maar een doseringsprobleem

Elke avond namen wij een lekker glaasje rode of witte wijn bij het eten. Dat vonden wij normaal en het werd uiteindelijk ook een gewoonte. 

Toen wij op een dag  gingen sporten om af te vallen besloten we om geen alcohol meer doordeweeks te drinken. Dat was effe wennen, maar uiteindelijk lukte dat wel. In het weekend ging ik los om de periodieke onthouding van maandag tot en met donderdag goed te maken. Dat slaat natuurlijk helemaal nergens op, maar dat was wel de situatie. Natuurlijk het was weekend, maar waarom zoveel in een keer?

Afvallen lukt niet zonder iets te laten. Ik drink nu nog slechts 2 glaasjes wijn in het hele weekend. Dit staat is schril contrast met het leven wat ik had in de vorige alinea. Dan kon ik op een vrijdagavond zo maar een fles wijn leegdrinken. Ik had geen alcoholverslaving, maar een doseringsprobleem. Doordeweeks niet meer drinken, betekende dat ik het in het weekend moest compenseren, maar waarom?

Gelukkig heb ik dat nu niet meer. De vraag is hoe ik deze situatie dan beheersbaar heb kunnen maken? Er is voor mij maar één antwoord mogelijk: de rem erop. Stoppen met drinken of maximaal 2 glazen in het weekend. En in het begin koste mij dat best wel moeite, maar na 2 weekenden lukte het. Heel lang geleden ben ik ook van de een op de andere dag van het roken afgekomen. Waarom ik ooit aan het roken ben begonnen? Dat weet ik op de dag van vandaag nog steeds niet. Het is gewoon smerig en ongezond.

Behalve dat de alcohol nu nog maar een zeer kleine rol speelt in mijn leven, zijn mijn vrouw en ik ook meer gezonde producten gaan eten. ’s avonds eten we nu vooral verse groentes en volkoren pasta of volkoren rijst. En geen aardappels, maar die aten we voorheen toch al sporadisch. Tussendoor eet ik snoeptomaatjes en snoekkomkommers. En natuurlijk blijf ik 3x per week sporten. Op dit moment loop ik zo goed dat het mogelijk moet zijn om 5 kilometer in 22 minuten te lopen. Dat zou voor mij een persoonlijk record betekenen.

Afvallen en toch brood blijven eten, het kan. Tip: Als je brood eet, eet dan Sportmix.

Gerelateerde berichten
25-07-2017: Bourgondisch leven na je 40e en afvallen
11-12-2014: Mijn moeder is verslaafd aan drank