Hoe krijg ik acné littekens weg?

Behandeling 1 (09-03-2016) Als tiener heb ik altijd heel veel last van jeugdpuistjes gehad. Ik slikte biergistpillen en antibiotica. Ik gebruikte Clearasil en speciale zeep om de huid te reinigen. Verder smeerde ik zalfjes op mijn gezicht en ik had een gezichtsbruiner om de puistjes uit te laten drogen. Maar uiteindelijk hielp niets en was het toch een kwestie van ouder worden.

Doordat ik niet van mijn jeugdpuistjes af kon blijven ging ik ze uitknijpen, en nu heb ik nu een gebobbelde huid (lees: littekens) vooral op mijn wangen. Als ik in de spiegel kijk, en met mijn hoofd draai, dan zie je kraters zitten. Ik voel mij er niet vervelend onder hoor, gelukkig heb ik al verkering, maar het zou leuk zijn als mijn huid nog kan verbeteren (misschien zelfs herstellen).

Bij Vera’s Schoonheidssalon Huizen laat ik nu mijn huid bekijken en mij adviseren over de fruitzuur peeling. Met deze behandeling zal mijn huid kunnen verbeteren waardoor mijn gezicht er gladder uit gaat zien. Natuurlijk ben ik heel benieuwd hoe het er over 8 week uitziet. Als het zover is zal het resultaat ook aan jullie laten zien. 

Behandeling 2 (16-03-2016) Vorige week is mijn gezicht schoongemaakt en heb ik een fruitzuurbehandeling van precies 2 minuten gehad. Deze week krijg ik mijn tweede peelingbehandeling van 4 minuten. Bij het aanbrengen prikkelt het behoorlijk in mijn gezicht. Vooral op mijn voorhoofd en onder mijn neus is onaangenaam. Door met het staafje van het fruitzuur probeert Vera mij een beetje af te leiden. Wie mooi is moet pijn lijden, denk ik steeds.

Als het belletje is gaat, is de tijd om. Ik slaak een zucht van verlichting. Vooral als de natte koude handdoek op mijn gezicht worden gelegd, voelt dat zeer aangenaam. Na de behandeling krijg ik een masker op. Das prettig. Als ik in de spiegel kijk lijken de littekens op mijn wangen iets opgezet (lees: beter zichtbaar). De volgende dag is mijn huid gelukkig weer gewoon, misschien alleen iets droger dan normaal. Daarom breng ik ’s morgens nog even een 24-uurs crème aan van Webecos

Behandeling 3 (23-03-2016) Bij de derde behandeling is de vloeistof intensiever van concentratie dan de eerste twee behandelingen. Het prikkelt opnieuw in mijn gezicht, en dan duren twee minuten toch best lang. Lees ik nou twee minuten? Klopt. Het is tot nu toe 2-4-2 minuten in drie behandelingen geweest. De volgende morgen zie ik geen verandering. Had ik iets verwacht dan? Het is misschien te minimaal dat het mij niet opvalt. 

In de zon zitten kan niet met deze behandeling. Als je buiten loopt moet je echt een bescherming van 50 op je gezicht smeren. Nadat ik de sunblock had aangebracht, voelde ik het na een half uurtje toch trekken. Mijn gezicht kleurde ook rood. 

Behandeling 4 (30-03-2016) De behandeling van vorige week is nu 4 minuten. Ik vind het nog steeds niet prettig om behandeld te worden. Mannen stellen zich over het algemeen al redelijk snel aan: ik ben ook zo'n man. Ik heb er gewoon niet zo op als er iemand aan mijn gezicht komt. Toch zet ik door omdat ik benieuwd ben naar het resultaat. 

De volgende dag ziet mijn gezicht er in de spiegel voor het eerst strakker uit. Tenmiste, ik zie nu een verandering (lees: verbetering). Een behandeling is dus zinloos, je moet dus echt een kuur van 8 weken doen om resultaat te boeken. Ik zit nu op de helft. Schijnbaar is de laatste kuur het ergste van allemaal. Ik denk daar nog maar even niet aan. 

Twee dagen na de behandeling is het puntje van mijn neus gaan vervellen.

Behandeling 5 (13-04-2016) Een week overgeslagen en nu weer in de stoel bij Vera. De kuur is twee minuten met een hogere dosis. Mijn huid lijkt toch wel iets strakker te zijn worden. Nog 3 te gaan, waarbij de laatste schijnbaar het heftigste is.  

Behandeling 6 (20-04-2016) Hoewel Vera het allemaal heel liefdevol doet, het is en blijft een behandeling van 4 minuten die niet prettig is. Als de natte handdoeken in mijn gezicht komen, betekent dat een einde aan de pijn. Daarna krijg ik een verzorgingsproduct op mijn gezicht en is de prikkeling helemaal verdwenen. 

Mijn huid lijkt weer iets minder oneffen te zijn. In verband met het mooie weer is de behandeling voorlopig gestopt. De kans dat je na de behandeling huidverbranding oploopt is groot. In de herfst gaan we verder.


Meer informatie over de salon: Vera's Schoonheidssalon Huizen.