Het geheim van Gilbert

Het geheim van...

Elke week vragen we een bekende man hoe hij mooi, fit en gezond blijft. Op deze pagina vertelt Gilbert Vogt hoe hij happy & healthy blijft met voeding en sporten.
 
Ik begin de dag met..."Met twee glazen warm water en wat verse citroen. Daarna drink ik een aantal kopjes zwarte koffie."
 
Als ontbijt..."De ene keer neem ik twee gebakken eieren met tomaat, de andere keer een groente smoothie en de volgende dag weer twee crackers met 100% pindakaas." 
 
Sporten doe ik..."Al vanaf kleins af aan. Ik deed meer dan dertig jaar aan waterpolo en nu loop ik al vele jaren hard met heel veel plezier. Soms ben ik vier per week keek in de sportschool te vinden. Tussen de middag fiets en wandel ik ook graag."
 
Om 3 uur 's middags..."Een bakje yoghurt/kwark met een appeltje, kiwi of een banaan en een handje ongebrande nootjes"
 
Ik vermijd zoveel mogelijk..."Suiker en te vet eten. Natuurlijk een ik heus wel eens pizza, patat of een zak chips, maar dat blijft wel een uitzondering. Ik wil nooit meer 100 kilo wegen."
 
Wat ik niet kan weerstaan..."Italiaanse (volkoren) pasta met vis, chocolade (puur >85%), iets met (geen witte) rijst en kip."
 
Mijn gezondheid is..."Gelukkig goed. Ik lees boeken en struin het internet af om mijn leefpatroon telkens te verbeteren. Ik ben gestopt met regelmatig alcohol te drinken. In de plaats daarvan neem ik in het weekend een alcoholvrij biertje (0.0). Er zijn hele goede alternatieven in de supermarkt te vinden. Ik probeer elke dag zo gevarieerd mogelijk te eten en tussendoortjes te vermijden, dat zijn vaak de extraatjes die je helemaal niet nodig hebt."
 
Voordat ik naar bed ga..."Lees ik nog even in een leerboek. Verder verzorg ik mijn huid goed. Ik maak het eerst schoon en doe er een nachtcrème op."
 
Mijn favoriete guur is..."Nuxe Parijs."
 
Plastische chirugie..."Juich ik toe. Waarom niet, als je niet tevreden bent over je lijf. Ik vond mijn frons niet mooi. Heb ik een paar prikjes botox laten inspuiten. Ik vond mijn gebit niet mooi, lachte nooit met mijn mond open, dat heb ik laten herstellen. Alles voor een glimlach. 
 
Mijn haar..."Verzorg ik elke dag met Rehab en American Cream van Lush. Een natuurlijk product met een heerlijk geur (beslist niet chemisch)."
 
Mijn vrouw..."Is een echte vrouw. Ze is goed gekleed en verzorgd. Zij vind het soms wel eens een beetje irritant als ik lang voor de spiegel naar mijzelf sta te kijken. Je moet toch eerst van jezelf houden, voordat je van iemand anders kan houden? Verder ben ik heel trots op haar, want ze heeft al jaren een goedlopende schoonheidssalon in Huizen."