Hangbuik en dikke vette onderkin

Ik heb in de gaten dat ik zelf invloed heb op hoe ik me voel. Voel ik me vervelend, dan is de keus: berust ik me daarin of ga ik er iets aan doen? Ik heb de keus gemaakt om te weer te gaan sporten. Na een paar maanden sportschool merk ik al resultaat. Het gewicht is langzaam naar beneden gegaan, en er is meer ruimte tussen mijn broek en mijn buik gekomen. Afgelopen week kreeg ik van personal trainer Jeffrey een compliment voor mijn inspanningen, wat weer voldoening geeft om door te gaan.

Ik schrik van mensen in mijn omgeving die aan de antidepressiva zijn. Dan denk ik echt: Hoe kan een arts dit voorschrijven? Probeer de oplossing eerst bij jezelf zoeken, een pil slikken kan misschien altijd nog. Je hebt zelf invloed op hoe je je voelt. Ga bijvoorbeeld proberen om te gaan hardlopen. Met inspanning komt de stof endorfine vrij waardoor je je prettiger voelt. Raak je verslaafd aan dit stofje, dan is dat beter dan aan de pillen van de dokter.

Ik beweeg nu weer uit gezondheidsredenen. Bewegen is een goede manier om hart- en vaatziekten te voorkomen of ieder geval te reduceren. Ik beweeg om meer energie te krijgen. Zo wil ik op mijn werk een betere prestatie leveren. Door fysieke inspanning kan ik het beter volhouden. Ik krijg letterlijk meer lucht van bewegen. Door het sporten kan ik mijn gedachten beter verplaatsen en frisse ideeën opdoen.

Alles valt en staat met het doorbreken van een patroon. Wil ik op de bank blijven zitten of wil ik bewegen? Wil ik stoppen met bier drinken of wil ik doorgaan? Wil ik stoppen met roken of wil ik doorgaan? Jij bepaalt het allemaal zelf. Laat de omstandigheden geen rol spelen, want dan begin je ergens aan. Die kilo’s vliegen er bij mij ook niet vanzelf af, ik moet er voor knokken. Ik heb het er allemaal voor over, want ik zie wel in dat ik op de bank niet gelukkig word van een hangbuik en een dikke vette onderkin. 

Gerelateerde berichten
21-11-2015: 1 manier om in shape te komen