Gilbert Vogt Figuratie

Figuratiewerk vindt vaak plaats door middel van inschrijving bij een castingbureau. Zij stellen jou voor bij hun opdrachtgever.

Het is heel afhankelijk hoe lang en waarvoor je speelt of je voor een figuratierol wordt betaald. De fee (betaling) mag op zich niet het doel zijn om dit werk te mogen doen. Het gaat er in eerste instantie om dat je figuratiewerk vooral leuk vindt om te doen. 

Welke rol heeft Gilbert gespeeld?
Dominee Gebrand, gespeeld door Gilbert Vogt, speelt samen met zijn 'dochter' in de realityserie Achter Geloten Deuren bij Net5. Een geheim wordt op een realistische wijze nagespeeld.

Voor een uur uitzending Achter Gesloten Deuren zijn drie volledige draaidagen nodig. De uitzending werd in 2015 uitgezonden. Voor deze rol heb ik eerst een screentest gedaan. De opnames vonden op drie verschillende plaatsen plaats. Dat is ook het leuke van figuratiewerk: je weet nooit waar je terecht komt en welke rol je gaat spelen. 

Welke rollen nog meer?
Gilbert speelde Wijnand in de tv-serie Dokters, De serie werd uitgezonden op twee zenders - Net5 en SBS6 2013/14.

Gilbert deed mee in een TV-reclamespotje van Samsung 2013.

Goede tijden, slechte tijden (GTST) is een Nederlandse soapserie die sinds 1 oktober 1990 wordt uitgezonden door de commerciële televisiezender RTL 4. Gilbert is twee avonden te zien geweest als dé makelaar van Lorena en Jack in de uitzending van 15 en 16 februari 2012.

 

TV-serie Dokters Net5/SBS6

Gilbert speelt samen met Kitty en haar twee kinderen een uitzending over DNA in het Flevo Ziekenhuis in Almere. "Zijn het wel mijn kinderen?" Dat is de grote vraag. 
 
Na de uitzending kreeg ik regelmatig aanspraak, zelfs bij de supermarkt. Mensen herkende mij en spraken me aan omdat ze mij hadden gezien op televisie.