Een moment voor jezelf - wandelen is goed voor je

De hele dag word je geleefd, de hele dag bepaalt je omgeving wat je doet. Hebben we nog wel tijd voor onszelf? Komen we nog wel aan onszelf toe?

Sinds afgelopen zomer heb ik ontdekt dat eerder opstaan en meteen buiten gaan wandelen een fijn moment is voor mezelf, maar wat levert dat eigenlijk op?

De wekker gaat normaal om 6:45 uur. Echter nu gaat de wekker om 6:15 uur. Meestal word ik voor de wekker wakker. Ik sta direct op en was me snel in de badkamer.

Daarna kleed ik mij aan en ga voor het eten naar buiten. Ik wandel ongeveer tussen de 15 tot 30 minuten. Als ik thuiskom voel ik mij fris, fit en fruitig. Een moment voor mijzelf.

Ik mijmer door de straten, in het bos en haal diep adem. Ik hoor de vogels en voel de wind door mijn haren. Ik sta aan het begin van een nieuwe dag. Ik zie de zon opkomen, ik word daar blij van.

Ik doe echt iets voor mezelf. Iets waar ik trots op ben. Het is een geluksmomentje. Dit is mijn tijd. De tijd die eraan komt is voor de baas, maar deze tijd is voor mij. Dat pakt niemand mij meer af.

Meer tijd voor mezelf maakt dat ik mij gelukkiger voel. Ik word er rustig van en ik ervaar eigenlijk geen stress, geen emoties, ik heb alles in eigen hand: ik ben stabiel, ik kan de wereld aan.