'De Vorstin jaagt fotograaf weg'

HILVERSUM - Nog voordat de AvroTros live uitzending van het Muziekcafé op zaterdag 27 februari om 16.00 uur begint, jaagt de beveiliging van de Vorstin een fotograaf naar huis.

Al jaren komt een groep muziekliefhebbers samen in het Muziekcafé. Zij hebben het er voor over om twee uur in de kou te staan voordat de buitendeuren van het artistieke gebouw opengaan.

Als de deuren open zijn, kan je niet meteen het café inlopen. Iedereen is sinds kort verplicht om je jas voor 1 euro bij de garderoberuimte (beneden) achter te laten. Daarna moet je minstens tien minuten op de steile trap wachten totdat de binnendeuren van het café opengaan.

Presentator Daniël Dekker presenteert het Radio 2 programma vanaf 16.00 uur. Elke week komt hij met dezelfde opmerkingen: “Wil iedereen zijn telefoon op stil en op tril zetten, doe ik dat zelf ook even. Je mag naar hartenlust foto’s en filmpjes maken, maar wil je op verzoek van de artiesten niet flitsen. Willen jullie bij Rowwen Heze niet het hele concert op YouTube te willen zetten? Ik wens iedereen een fijne uitzending.”

Nog voordat de uitzending begint komt iemand van de bewaking bij de fotograaf. Hij is een wekelijkse bezoeker van het Muziekcafé en iedereen kent hem. De bewaker verzoekt de fotograaf om zijn lenzen in zijn tas te bewaren of er een kleinere lens op te schroeven. De lenzen zien er namelijk te professioneel uit. Dat laatste klopt inderdaad, maar de fotograaf maakt alleen wat plaatjes voor zijn Facebookpagina, uitdrukkelijk zonder winstoogmerk. Hij is dé ambassadeur van het Muziekcafé, want iedere week vertelt hij hoe leuk het is in de Vorstin.

Iedereen mag foto’s en filmpjes maken, maar als je lens te groot is moet deze in de tas blijven. De fotograaf besluit om op te stappen. Hij heeft geen andere lens bij zich. Zijn middag is verpest en die van zijn twee meegenomen vrienden ook.

Gerelateerde berichten
27-02-2016: Rowwen Heze treedt op in de Vorstin
27-02-2016: Niels Geusebroek treedt op in de Vorstin

Gilbert Vogt Fotografie

Mijn naam is Gilbert Vogt. Ik ben een liefhebber van live muziek. Vanuit mijn interesse voor fotografie heb ik mij de afgelopen jaren gespecialiseerd in concertfotografie. Lees meer...
 

AvroTros Muziekcafé de Vorstin Hilversum


Foto: Daniël Dekker © Gilbert Vogt

TROS Muziekcafé is er elke zaterdagmiddag van 16.00 tot 18.00 uur. Live op Radio 2 vanuit Podium De Vorstin. In dit muzikale programma ontvangen zij iedere week vier (inter) nationale artiesten voor een optreden: 3 nummers en een interview. Het gebeurt ook dat een artiest een uur komt optreden en die special is tussen 17.00 tot 18.00 uur.

Uitzending bijwonen
Iedereen is van harte welkom om de live-uitzending op zaterdagmiddag bij te wonen in Podium De Vorstin, Koninginneweg 44 in Hilversum. Het podiumcafé is open voor publiek vanaf 15.00 uur, mits de soundcheck dit toelaat.

Er is geen toegang voor kinderen onder de 10 jaar in verband met de live uitzending van Muziekcafé.De uitzending van TROS Muziekcafé is van 16.00 tot 18.00 uur op Radio 2 te beluisteren. Het programma is live te volgen en wordt later niet op het internet gezet.

Foto’s tijdens de uitzending
Gilbert Vogt van XZK for You Media is liefhebber van Tros Muziekcafé. Tijdens de uitzending fotografeert hij de artiest(en) en publiceert de foto’s op NUfoto.nl. Tevens schrijft Vogt artikelen voor Dichtbij.nl en voorziet hij teksten van zelfgemaakte foto’s.