Bourgondisch leven en afvallen gaat niet samen na je veertigste

Heel lang heb ik mezelf voor de gek gehouden. Ik zei tegen mijzelf dat 3x in de week sporten voldoende was om toch een bourgondisch leven te kunnen leiden, maar dat is utopie.

De eerste start was om te stoppen met alcohol doordeweeks. Heel vaak nam ik een wijntje bij het eten. Maar hierdoor veranderde mijn gewicht niet. Daarna besloot ik om geen bier meer te drinken in het weekend. Maar nog steeds veranderde mijn gewicht niet.

Nu heb ik besloten om helemaal geen alcohol meer te drinken, alleen sporadisch nog 1 glas op vrijdag en zaterdag. Daarnaast probeer ik suikerarm te eten. Ik eet bijvoorbeeld sportmix brood van Bakkerij  ‘t Stoepje met 70% minder koolhydraten, en tussendoor eet ik fruit, tomaatjes en paprika’s. Verder ben ik met nep koffie gestopt. Het laatste heeft niets met afvallen te maken, maar ik ga nu voor kwaliteit en daar past oploskoffie niet bij. Alleen echte boontjes.

Als je af wilt vallen moet je offers doen, anders wordt het niets. En dat besef heeft alweer best een tijdje geduurd.

Rond de 30 en afvallen
Als ik te veel gegeten en gedronken had ging ik 2x sporten en dan was mijn buik weer plat. Ik sport al vanaf kleins af aan en deed aan waterpolo. Hierdoor had ik voldoende beweging om mijn lijf strak te houden, ook na het eten van een broodje of twee shoarma. Tussendoor begon ik met hardlopen.

Rond de 40 en afvallen
Het wordt steeds lastiger om een strakke buik te houden. Mijn lichaam gaat steeds meer opslaan. Ik voelde mij net een container. De rondingen worden zichtbaar. 3x zwemmen help ook niet meer. Wat er aan zit, gaat er niet automatisch meer af. Mijn lichaam is een opslagplaats geworden. Als ik op de weegschaal ga staan kan ik mijn tenen niet zien. Ik probeer die bult aan de voorzijde in te houden, maar dat lukt niet. Ik heb een onderkin van Anton Geesink. Ze zeggen dikke tegen mij.

Rond de 50 en afvallen
Als ik op de weegschaal ga staan gaat de naald over de 100 kilo heen. Ik ben niet blij en ga 3x in de week naar de sportschool. In een maand of vijf zakt mijn gewicht naar 90/91 kilo, maar de maanden daarna stijgt het gewicht weer naar 96 kilo. Maanden lang blijf ik dat wegen totdat ik 2 weken gelden suikervrij ben gaan eten. Maar dat betekent dat ik moet offeren…en ook afzien, want ik vind zoveel dingen lekker. Lukt het mij of niet? Bekijk mijn laatste 
update...

Mensen zijn gewoontedieren. Wij doen veel dingen zonder af te vragen of we wel goed bezig zijn. We worden soms pas bewust als je lichaam gaat protesteren. En dan nog zijn we heel lang in staat om het de negeren. 

Gerelateerde berichten
21-11-2015:
 Naar de sportschool om in shape te komen
31-05-2011: 10 kilo afvallen in 2 maanden