Botox koning Robert Schoemacher van troon gestoten

Cosmetisch arts Robert Schoemacher moet zich volgende maand melden bij de rechter omdat de Belastingdienst hem failliet wil verklaren.

Op 1 december 2012 opende Robert Schoemacher ‘zijn’ eerste botox winkel net buiten het centrum van Hilversum. Het was de bedoeling om botox en injectables dichter bij de mensen te brengen. Een half jaar na de opening stond de zaak al op omvallen, want de klanten bleven weg. Het laatste zetje werd door een ex werkneemster gegeven, zij was een rechtszaak tegen Perfect Age begonnen. Het bedrijf ging failliet.

Na Hilversum  en You! is hij naar Den Haag gegaan om een praktijk aan huis te beginnen. Dit was de oude praktijk van zijn vader. Echter werd het huis verkocht en Schoemacher huurde iets met een praktijk in Wassenaar. Maar ook daar liep het niet zoals hij hoopte. Uit wanhoop trok hij, met een te dure auto, bijna het hele land door om bij schoonheidssalons en medische bedrijven te prikken. Maar wat hij ook deed, het leverde hem geen continuïteit van zijn inkomsten op.

Schoemacher verscheen regelmatig in televisieprogramma’s zoals Meisjes tegen de Jongens, Mijn vrouw jouw Vrouw en Sterren van de Schans, puur uit noodzaak om inkomsten te generen. Het is geen geheim dat ‘Bekende Nederlanders’ (goed) betaald krijgen om aan televisie programma’s mee te doen. Het is de bedoeling dat ze zelf belasting afdragen over het bruto bedrag wat ze hebben verdiend.

Tot aan de dag van vandaag is hij absoluut de beste charismatische prikker van het land, hij weet zo goed waar hij mee bezig is. Maar hij beheerst dit vak niet alleen meer. Collega’s hebben ook ontdekt dat prikken een financiële aanvulling is op wat ze al doen, en daarmee hebben ze de botox koning van zijn troon gestoten. Schoemacher zegt dat de kwantiteit de markt overspoelt en dat kwaliteit daaraan onderschikt is geworden. Daar heeft hij wel een punt.

Gerelateerde berichten door Gilbert Vogt: Het geheim van Robert Schoemacher