Het geheim van...

Elke week vragen we een bekende man hoe hij mooi, fit en gezond blijft. Op deze pagina vertelt Gilbert Vogt hoe hij happy & healthy blijft met voeding en sporten.
 
Ik begin de dag met..."Met twee glazen warm water. Daarna drink ik een aantal kopjes zwarte koffie."
 
Als ontbijt... "Mijn ontbijt is verplaatst naar 12.30 uur. Ik eet mijn koolhydraatarm brood met kip en twee eieren. Daarna neem ik een beetje yoghurt. Ik vast van maandag tot en met vrijdag. 8 uur eten en 16 uur niet. In het weekend eet ik 'normaal'." Met het vasten wil ik een betere vetverbranding bereiken en daardoor een gezondere leefstyle te leven. 
 
Sporten doe ik..."Al vanaf kleins af aan. Ik deed meer dan dertig jaar aan waterpolo en nu loop ik al vele jaren met heel veel plezier. Tevens ben ik drie, soms vier keer, in de sportschool te vinden." 
 
Om 3 uur 's middags..."Een bakje yoghurt/kwark, appeltje, kiwi, banaan of een creaker"
 
Ik vermijd zoveel mogelijk..."Suiker en te vet eten. Natuurlijk een ik heus wel eens pizza, patat of een zak chips, maar dat blijft wel een uitzondering. Ik wil nooit meer 100 kilo wegen."
 
Wat ik niet kan weerstaan..."Italiaanse (volkoren) pasta met vis, chocolade (puur >85%), iets met (geen witte) rijst en kip."
 
Mijn gezondheid is..."Gelukkig goed. Ik zou zeker nog gezonder mogen leven, maar af en toe een wijntje in het weekend is toch ook wel lekker."
 
Voordat ik naar bed ga..."Lees ik nog even in een leerboek. Verder verzorg ik mijn huid goed. Ik maak het eerst schoon en doe er een nachtcrème op."
 
Mijn favoriete guur is..."Nuxe Parijs."
 
Plastische chirugie..."Juich ik toe. Waarom niet, als je niet tevreden bent over je lijf. Ik vond mijn frons niet mooi. Heb ik een paar prikjes botox laten inspuiten. Ik vond mijn gebit niet mooi, lachte nooit met mijn mond open, dat heb ik laten herstellen. Alles voor een glimlach. 
 
Mijn haar..."Verzorg ik elke dag met Rehab en American Cream van Lush. Een natuurlijk product met een heerlijk geur (beslist niet chemisch)."
 
Mijn vrouw..."Is een echte vrouw. Ze is goed gekleed en verzorgd. Zij vind het soms wel eens een beetje irritant als ik lang voor de spiegel naar mijzelf sta te kijken. Je moet toch eerst van jezelf houden, voordat je van iemand anders kan houden? Verder ben ik heel trots op haar, want ze heeft al jaren een goedlopende schoonheidssalon"