Het geheim van...

Elke week vragen we een bekende man hoe hij mooi, fit en gezond blijft. Op deze pagina vertelt Gilbert Vogt hoe hij happy & healthy blijft met voeding en sporten.
 
Ik begin de dag met..."Met twee glazen warm water. Daarna drink ik een aantal kopjes zwarte koffie."
 
Als ontbijt... "Ik eet vaak drie creakers met pindakaas zonder suiker. Ik bak ook wel eens twee eieren en doe die op twee creakers. Voor de afwisseling eet ik ook wel eens bakje Turkse yoghurt met tien procent vet, blauwe bessen en cocos snippers."
 
Sporten doe ik..."Al vanaf kleins af aan. Ik deed meer dan dertig jaar aan waterpolo en nu loop ik al vele jaren met heel veel plezier. Tevens ben ik drie, soms vier keer, in de sportschool te vinden." 
 
Om 3 uur 's middags..."Wil ik vaak een cappuccino nemen. Daarbij eet ik eigen gemaakte bananenbrood - havermout (zonder suiker) en bananen."
 
Ik vermijd zoveel mogelijk..."Suiker en te vet eten. Natuurlijk een ik heus wel eens pizza, patat of een zak chips, maar dat blijft wel een uitzondering. Ik wil nooit meer 100 kilo wegen."
 
Wat ik niet kan weerstaan..."Italiaanse (volkoren) pasta met vis, chocolade (puur >85%), iets met (geen witte) rijst en kip."
 
Mijn gezondheid is..."Gelukkig goed. Ik zou zeker nog gezonder mogen leven, maar af en toe een wijntje in het weekend is toch ook wel lekker."
 
Voordat ik naar bed ga..."Kijk ik altijd even naar RTL Late Night of naar Paul/Jinek. Verder verzorg ik mijn huid goed. Ik maak het eerst schoon en doe er een nachtcrème op."
 
Mijn favoriete guur is..."Nuxe Parijs."
 
Plastische chirugie..."Juich ik toe. Waarom niet, als je niet tevreden bent over je lijf. Ik vond mijn frons niet mooi. Heb ik een paar prikjes botox laten inspuiten. Ik vond mijn gebit niet mooi, lachte nooit met mijn mond open, dat heb ik laten herstellen. Alles voor een glimlach. 
 
Mijn haar..."Verzorg ik elke dag met Rehab en American Cream van Lush. Een natuurlijk product met een heerlijk geur (beslist niet chemisch)."
 
Mijn vrouw..."Is een echte vrouw. Ze is goed gekleed en verzorgd. Zij vind het soms wel eens een beetje irritant als ik lang voor de spiegel naar mijzelf sta te kijken. Je moet toch eerst van jezelf houden, voordat je van iemand anders kan houden?"