Jaren geleden kwam ik bij toeval op de set van een reclamespotje terecht. Dat vond ik zo leuk dat ik mij in schreef bij een aantal castingsbureaus. Ik heb inmiddels diverse dingen mogen doen en zo af en toe doe ik nog wel wat. Vooral de afwisseling, je weet nooit waar je terecht komt en hoe de set eruit ziet, spreekt mij enorm aan. Figuratie is goed te combineren met mijn dagelijks werk.

Figuratiewerk vindt vaak plaats door middel van inschrijving bij een castingbureau. Zij stellen jou voor bij hun opdrachtgever.

Het is heel afhankelijk hoe lang en waarvoor je speelt of je voor een figuratierol wordt betaald. De fee (betaling) mag op zich niet het doel zijn om dit werk te mogen doen. Het gaat er in eerste instantie om dat je figuratiewerk vooral leuk vindt om te doen. Hoe werkt dat figuratie?

GTST

De Endemol Studio’s liggen net achter de Arena (Amsterdam-Zuidoost). Parkeren bij de voetbalvelden zoals stond aangegeven in de beschrijving vind ik geen optie. Dus gewoon de parkeergarage onder het gebouw van de Endemol in gereden. Bij de receptie word ik keurig netjes ontvangen en naar de lange gang aan de zijkant van het immense gebouw gewezen. Lees meer...

Push The Red Button

In Push The Red Button gebeurt er in ieder geval altijd iets onverwachts en dat zorgt voor hilarische taferelen. Het programma wordt opgenomen met verborgen camera’s. Dit alles vanuit een comedy candid programma opzet.  

"Het programma is grappig omdat de reacties van de slachtoffers zo verschillend zijn dat elke scene een genot is om naar te kijken"Lees meer...

TV-serie Dokters

Gilbert speelt samen met Kitty en haar twee kinderen een uitzending over DNA in het Flevo Ziekenhuis in Almere. "Zijn het wel mijn kinderen?" Dat is de grote vraag.

Na de uitzending kreeg ik regelmatig aanspraak, zelfs bij de supermarkt. Mensen herkende mij en spraken me aan omdat ze mij hadden gezien op televisie (NET6/SBS6). Zie YouTube onder dit bericht. Lees meer...

Cosmo Trucks

Service Adviseur Gilbert Vogt kruipt in de huid van vrachtwagenchauffeur. Gilbert voelt zich behoorlijk vereerd omdat hij de hoofdrol mag spelen in een reclamespotje bij Cosmo Trucks.

Parodie Volvo The Epic Split feat. Jean-Claude Van Damme from Koops Furness on Vimeo.

Begin december namen we in twee draaidagen het reclamespotje op in Utrecht en Bunschoten. De parodie is in opdracht van Cosmo Trucks gemaakt met een knipoog naar de Volvo commercial 'The Epic Split Jean-Claude Van Damme', Volkswagen reclame 'Dog impressed by Volkswagen' en MAGIC BODY CONTROL TV spotje "Chicken".